JORNADA: Estat actual dels boscos del Maresme

ESTAT ACTUAL DELS BOSCOS DEL MARESME
Estudi de l’afectació per diversos agents biòtics (Tomicus, processionària) i abiòtics (sequera)

Data: 15 de juny de 2017
Horari: de 9:30 h a 12:30 h
Lloc: Can Palauet, c/ d’en Palau, 32 – Mataró
Per realitzar la inscripció enviar un correu electrònic a: ot.prevencioif@diba.cat amb les següents dades: Nom i cognoms, entitat, telèfon i correu electrònic.

Presentació
Bona part de les masses forestals del Maresme actualment es troben afectades, entre altres factors biòtics, per la presència de l’escarabat perforador Tomicus destruens que afecta principalment al pi pinyer (Pinus pinea) i el qual, en arbres que han estat sotmesos a condicions d’estrès, com el cas de la sequera dels darrers anys, comporta la mortalitat d’un nombre important d’individus.
La Diputació de Barcelona, en suport a les associacions de propietaris forestals, ha encarregat a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya un estudi per observar els canvis en els boscos del Maresme i l’abast de l’afectació d’aquests factors biòtics i abiòtics.
Per altra banda, el CREAF presenta els resultats del seguiment de l’estat dels boscos del Maresme a través del projecte DeBoscat en funcionament des de l’any 2010.
Programa:
9:30 – 9:45 Benvinguda i presentació – Jesús Calderer i Palau, Diputat adjunt de l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona.
9:45 – 10:15 Presentació de l’estudi Decaïment dels boscos del Maresme a partir d’imatges Sentinel-2 – Anna Tardà, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
10:15 – 10:45 DeBoscat: xarxa de seguiment de l’estat dels boscos de Catalunya – Mireia Banqué, Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF).
10:45 -11:15 Pausa cafè
11:15 – 11:45 Tractaments silvícoles a la comarca del Maresme – Núria Ruiz i Ramon Riera, Enginyers Forestals de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona.
11:45 – Taula rodona.

Destinataris:
– Responsables, tècnics i demés personal dels ens locals
– Associacions de propietaris forestals i propietaris forestals

 

Per més informació: http://www.diba.cat/web/incendis/-/jornada-estat-actual-dels-boscos-del-mares-1

apfslc