Taula rodona sectorial amb representants d’afectats i empreses comercialitzadores del llentiscle a Catalunya (convoca MPS-ACB Driven by Sustanibility i la Plataforma Defensem el Llentiscle)

L’APFSLC  ha participat en la taula rodona sectorial amb representants d’afectats i amb comercialitzadores del llentiscle a Catalunya que s’ha celebrat el 6 de juliol de 2021 al Museu Arxiu de  Vilassar de Dalt

Les Associacions de Propietaris Forestals, expressen el seu descontentament i argumentacions, que van des del dret a la gestió de les seves propietats, fins a la situació irregular de la majoria dels collidors del ram, passant per el risc de incendis o la brutícia i residus que es generen.

Tot i defensar la gestió d’algunes de les empreses recol·lectores o comercialitzadores, reconeixen que una gran part de la tala es fa de forma irregular, però que no tenen mecanismes ni eines per fer-ho més be. Hi manquen, un mecanisme de connexió entre propietaris que en vulguin fer extracció controlada, amb les empreses extractores. Per això s’acorda crear un contracte marc, i fer-ne difusió de forma que s’arribi a acords de explotació regulats.

La Generalitat de Catalunya està elaborant una proposta de regulació per la explotació del llentiscle. Els assistents acorden que volen conèixer aquesta proposta i que caldrà posar-se en contacte amb la Generalitat de Catalunya.

apfslc