Presentació i publicació del 2on INFORME TÈCNIC SOBRE L’ANÀLISI DE LES MASSES BOSCOSES DEL MARESME: ESTUDI DEL SEU DECAÏMENT (2017)

Durant la jornada “Observació de la Terra i espai forestal, eines de diagnòstic”, duta a terme a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) , el 08/11/2018 i  dins el programa català d’observació de la Terra (PCOT) del mateix Institut, es presentà la continuació i ampliació de “l’estudi del decaïment” de les masses boscoses del Maresme. L’estudi fou encarregat per la Diputació de Barcelona, i  també hi ha col·laborat en els objectius i seguiment i aplicació. Per exemple per determinar les zones prioritàries d’actuació en la gestió forestal.

L’estudi es pot trobar penjat/publicat al web de la Diputació:

https://dadesobertes.diba.cat/datasets/decaiment-de-la-massa-forestal-dels-boscos-del-maresme

Aquest estudi ha resultat ampliat tant en la dimensió espaial com en el temps, doncs a més del Baix Maresme s’hi han afegit boscos de més al nord i nord-est (del Maresme i del Vallès Oriental) i s’hi han abarcat dades de 2015 al 2017. També s’ha confirmait que aquest estudi es continuarà desenvolupant en dates properes. Els tècnics han creat, validat i aplicat una metodologia, que permet extendre l’estudi al llarg del temps i  potser ampliar més encara la seva àrea d’aplicació, a banda de poder ser útil als diferents actors del món forestal, a les diferents administracions, i en definitiva a tota la societat.

L’estudi permet aprofitar dades de tecnologia europea punta , ja a disposició, que millora prestacions del que es tenia fins ara, per enfocar energies a tractar de mostrar i resoldre problemes concrets, com el decaïment.

En els següents links us podeu descargar també els resultats del 1er estudi realitzat al 2015-2016:

Estudi: Anàlisi de les masses boscoses del Maresme: Estudi del seu decaïment a partir d’imatges Sentinel-2

Informe tècnic sobre l’anàlisi de les masses boscoses del Maresme

Mapes associats a l’estudi

 

apfslc